Nieuws

Pop- up store in Zevenbergen opent haar deuren!

dinsdag 24 oktober 2017, 14:10

Tussen 26 oktober en 4 november in de Zuidhaven 173a te Zevenbergen.

Lees verder

dinsdag 24 oktober 2017, 14:10

Pop- up store in Zevenbergen opent haar deuren!

Tussen 26 oktober en 4 november in de Zuidhaven 173a te Zevenbergen.

dinsdag 24 oktober 2017, 13:36

Hé, doe de deur dicht!

Laat jij ’s nachts de deuren in je woning open? Uit oogpunt van brandveiligheid is dat geen goed idee. Gesloten deuren + hoorbare rookmelders geven je namelijk extra tijd om bij brand veilig je huis uit te komen. Bijna 40% van de Nederlanders laat ’s nachts de deuren in de woning open. Door deze deuren te sluiten (niet op slot), vergroot je de vluchttijd bij brand van 3 naar 10 minuten. Dat redt levens!

donderdag 29 juni 2017, 08:47

Pop- up store in Hoeven opent haar deuren!

Tussen 5 en 15 juli in de St. Janstraat 83 te Hoeven.

dinsdag 11 april 2017, 10:50

Vooropletten voor brand…! Of eigenlijk tegen brand!

Want dat brand verschrikkelijk is en wat we nooit hopen mee te maken, moge duidelijk zijn. Gelukkig hebben we hulpdiensten die ons in geval van nood te hulp schieten en dan veel en goed werk verzetten.

maandag 3 april 2017, 06:28

Vooropgelet op tekenbeten

Voorjaar, de tijd dat we allemaal buiten wandelen in tuinen, parken, bossen en natuurgebieden. Genietend van de natuur, let een Vooropletter natuurlijk ook op het voorkomen van tekenbeten. Maar hoe doen Vooropletters dat dan?

dinsdag 14 februari 2017, 10:24

Valentijnsdag hartentips

Loop geen blauwtje met valentijnsdag.

donderdag 2 februari 2017, 09:02

Vooroplettend naar carnaval

Vooropletters lopen ook voorop voor veiligheid in aanloop naar carnaval. De mooiste wagens worden op dit moment gebouwd maar een brandveilige bouwlocatie is helaas niet vanzelfsprekend.

woensdag 18 januari 2017, 16:04

Pop-up store Brandveilig leven in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom opent op donderdag 19 januari in samenwerking met Brandweer en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant de pop-up store ‘Brandveilig Leven’ in de Wouwsestraat 2-4 in Bergen op Zoom.

zondag 25 december 2016, 06:08

Veilige voornemens tijdens de Donkere Dagen

Het einde van het jaar nadert. Voor velen onder ons vakantie en voor bijna iedereen het moment om terug te kijken en zich goed dingen voor te nemen. Gezondheid, sporten, bewuster eten, meer aandacht voor elkaar. Je kent ze wel… We voegen er een eentje aan toe: veilige voornemens!

donderdag 15 december 2016, 16:07

Zonder stroom en toch geen nood!

In Nederland gaan we ervan uit dat we altijd stroom hebben. Toch kan het gebeuren dat deze voorzieningen voor korte of lange tijd uitvallen. Op een stroomuitval kun je je eenvoudig voorbereiden, zodat je problemen voorkomt.

vrijdag 14 oktober 2016, 07:16

"3 minuten test" App

Met de nieuw 3 minuten test app kun je zelf ervaren wat rook doet. Had je vroeger 17 minuten de tijd had om je huis te ontvluchten, is dat tegenwoordig door alle isolatie, bouwmaterialen en dergelijke nog maar 3 minuten. Dus bij nood is er geen tijd om te denken, maar moet je doen.

dinsdag 4 oktober 2016, 12:56

Aftrap brandpreventieweken: Oefenen in de wijk

Gisteravond 3 oktober gingen in Brabant de Nationale Brandpreventieweken van start met een woningbrand oefening in Oosterhout. In een flat werd een brand nagebootst met lampen en neprook. Zo’n honderd buurtbewoners zagen hoe de brandweer te werk ging, de ‘brand’ bluste en een ‘slachtoffer’ wist te redden.

donderdag 22 september 2016, 07:14

Oefenen in de wijk tijdens de Nationale Brandpreventieweken

De komende maand oktober staat ook Vooropletters.nl in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. Eén van de meest aansprekende onderdelen is de activiteit ‘Oefenen in de wijk’. Brandweer Midden- en West-Brabant gaat hierbij een woningbrand-oefening verzorgen in de wijk en nodigt buurtbewoners uit om hieraan mee te doen.

woensdag 21 september 2016, 07:09

‘Draai de boel eens om’ moet mensen wakker schudden

Het doel van de nieuwe publiekscampagne Vooropletters van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is bewustwording creëren en veiligheid structureel vergroten. Om dat belangrijke doel te bereiken, introduceert de veiligheidsregio op een opmerkelijke manier de campagne ‘Vooropletters’ om de naam en de betekenis op het netvlies te krijgen.

dinsdag 20 september 2016, 07:12

Vooropletters: nieuwe regionale publiekscampagne rondom veiligheid

Onder de naam Vooropletters gaat er op 23 september een nieuwe bewustwordingscampagne van start rondom veiligheid. De campagne is een initiatief van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en heeft als doel inwoners zelfredzamer en bewuster te maken van de veiligheid in hun woon- en leefomgeving. De campagne kiest voor het fenomeen ‘Vooropletters’; mensen die proactief zijn (voorop lopen) en anderzijds goed opletten.