Nieuws

Pop- up store in Hoeven opent haar deuren!

donderdag 29 juni 2017, 08:47

Tussen 5 en 15 juli in de St. Janstraat 83 te Hoeven.

Lees verder

donderdag 29 juni 2017, 08:47

Pop- up store in Hoeven opent haar deuren!

Tussen 5 en 15 juli in de St. Janstraat 83 te Hoeven.

dinsdag 11 april 2017, 10:50

Vooropletten voor brand…! Of eigenlijk tegen brand!

Want dat brand verschrikkelijk is en wat we nooit hopen mee te maken, moge duidelijk zijn. Gelukkig hebben we hulpdiensten die ons in geval van nood te hulp schieten en dan veel en goed werk verzetten.

maandag 3 april 2017, 06:28

Vooropgelet op tekenbeten

Voorjaar, de tijd dat we allemaal buiten wandelen in tuinen, parken, bossen en natuurgebieden. Genietend van de natuur, let een Vooropletter natuurlijk ook op het voorkomen van tekenbeten. Maar hoe doen Vooropletters dat dan?

dinsdag 14 februari 2017, 10:24

Valentijnsdag hartentips

Loop geen blauwtje met valentijnsdag.

donderdag 2 februari 2017, 09:02

Vooroplettend naar carnaval

Vooropletters lopen ook voorop voor veiligheid in aanloop naar carnaval. De mooiste wagens worden op dit moment gebouwd maar een brandveilige bouwlocatie is helaas niet vanzelfsprekend.

woensdag 18 januari 2017, 16:04

Pop-up store Brandveilig leven in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom opent op donderdag 19 januari in samenwerking met Brandweer en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant de pop-up store ‘Brandveilig Leven’ in de Wouwsestraat 2-4 in Bergen op Zoom.

zondag 25 december 2016, 06:08

Veilige voornemens tijdens de Donkere Dagen

Het einde van het jaar nadert. Voor velen onder ons vakantie en voor bijna iedereen het moment om terug te kijken en zich goed dingen voor te nemen. Gezondheid, sporten, bewuster eten, meer aandacht voor elkaar. Je kent ze wel… We voegen er een eentje aan toe: veilige voornemens!

donderdag 15 december 2016, 16:07

Zonder stroom en toch geen nood!

In Nederland gaan we ervan uit dat we altijd stroom hebben. Toch kan het gebeuren dat deze voorzieningen voor korte of lange tijd uitvallen. Op een stroomuitval kun je je eenvoudig voorbereiden, zodat je problemen voorkomt.

vrijdag 14 oktober 2016, 07:16

"3 minuten test" App

Met de nieuw 3 minuten test app kun je zelf ervaren wat rook doet. Had je vroeger 17 minuten de tijd had om je huis te ontvluchten, is dat tegenwoordig door alle isolatie, bouwmaterialen en dergelijke nog maar 3 minuten. Dus bij nood is er geen tijd om te denken, maar moet je doen.

dinsdag 4 oktober 2016, 12:56

Aftrap brandpreventieweken: Oefenen in de wijk

Gisteravond 3 oktober gingen in Brabant de Nationale Brandpreventieweken van start met een woningbrand oefening in Oosterhout. In een flat werd een brand nagebootst met lampen en neprook. Zo’n honderd buurtbewoners zagen hoe de brandweer te werk ging, de ‘brand’ bluste en een ‘slachtoffer’ wist te redden.

donderdag 22 september 2016, 07:14

Oefenen in de wijk tijdens de Nationale Brandpreventieweken

De komende maand oktober staat ook Vooropletters.nl in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. Eén van de meest aansprekende onderdelen is de activiteit ‘Oefenen in de wijk’. Brandweer Midden- en West-Brabant gaat hierbij een woningbrand-oefening verzorgen in de wijk en nodigt buurtbewoners uit om hieraan mee te doen.

woensdag 21 september 2016, 07:09

‘Draai de boel eens om’ moet mensen wakker schudden

Het doel van de nieuwe publiekscampagne Vooropletters van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is bewustwording creëren en veiligheid structureel vergroten. Om dat belangrijke doel te bereiken, introduceert de veiligheidsregio op een opmerkelijke manier de campagne ‘Vooropletters’ om de naam en de betekenis op het netvlies te krijgen.

dinsdag 20 september 2016, 07:12

Vooropletters: nieuwe regionale publiekscampagne rondom veiligheid

Onder de naam Vooropletters gaat er op 23 september een nieuwe bewustwordingscampagne van start rondom veiligheid. De campagne is een initiatief van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en heeft als doel inwoners zelfredzamer en bewuster te maken van de veiligheid in hun woon- en leefomgeving. De campagne kiest voor het fenomeen ‘Vooropletters’; mensen die proactief zijn (voorop lopen) en anderzijds goed opletten.

dinsdag 16 mei 2017, 18:09

Brand, dat overkomt mij toch niet. Dat dacht Marjolein Versteijlen (34) ook. Helaas was de werkelijkheid anders. Marjolein vertelt wat haar is overkomen. Na een enerverende avond waar onverwachts haar man werd opgenomen in het ziekenhuis ging ze vermoeid naar bed. Haar zoontje kwam ook nog even zijn bed uit en ze sliep net weer toen ze om 03.59 uur opnieuw wakker schrok. Dit keer door het gepiep van de rookmelders in hun huis. Gelukkig sliep ze licht en ging ze direct kijken waar het geluid vandaan kwam. Eenmaal beneden zag ze wat rook onder de deur van de woonkamer komen. Ze opende de deur en zag dat haar bank in brand stond. Ze schrok enorm en ging direct over tot actie en sloot de kamerdeur. "Ik rende naar boven, maakte de kinderen wakker en haalde ze uit bed en ben zo naar buiten gerend. Gelukkig was de deur niet op slot en verloren we geen kostbare tijd. De stress slaat echt toe in deze situatie en dan moet je niet hoeven zoeken naar je sleutel." Buiten werden de hulpdiensten gebeld en de buren gealarmeerd. De buren waren zeer hulpvaardig en vingen moeder en kinderen op terwijl de hulpdiensten hun werk deden. Door het snelle handelen kon uiteindelijk erger voorkomen worden. Nu, een paar dagen na het incident kijkt het gezin terug op de brand. Marjolein is blij dat ze werkende rookmelders had en de deur naar buiten makkelijk openging. Oorzaak van de brand is waarschijnlijk een oplader. In haar huis gebeurt het onbeheerd opladen niet meer. Als Brandweer MWB zijn wij bijzonder blij dat deze inwoonster intuïtief juist gehandeld heeft. Afgelopen week hebben wij in de wijk voorlichting na brand gegeven. Door er met elkaar over te praten, word je je meer bewust van brandveiligheid. En dat voorzorgsmaatregelen echt helpen! #vooropletters #apparaatopgeladenstekkeruithetstopcontact #werkenderookmelders #kenjevluchtweg